ΠΡΟΦΙΛ

  1. Αρχική
  2. ΠΡΟΦΙΛ

Ο γλύπτης Γιώργος Παλαμάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Έζησε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Έφυγε μετά το λύκειο για να σπουδάσει αρχικά στη σχολή μαρμαρογλυπτικής στο Πύργο της Τήνου με καθηγητές το γλύπτη Γ.Μανιατάκο,το ζωγράφο Δ.Μπέζα ,το Γ.Συλίκο καθηγητή μαρμαρογλυπτικής και τη Γ.Ρουκούνη-Μανιατάκου καθηγήτρια στο αρχιτεκτονικό σχέδιο.Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων 1997-2000 στη σχολή της Τήνου βραβεύθηκε τα δύο πρώτα χρόνια με το βραβείο μαρμαρογλυπτικής και το τρίτο χρόνο εισήχθη με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο Ά εργαστήριο γλυπτικής με καθηγητή τον Θ.Παπαγιάννη.Παράλληλα το ίδιο έτος βραβεύθηκε από το Υπουργείο Αιγαίου για την επίδοσή του στη μαρμαρογλυπτική.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται πιο κάτω κάποια έργα και δραστηριότητες του.
Έχει συμμετοχή σε δύο WORKSHOP φοιτητών από πέντε σχολές Καλών Τέχνων της Ευρώπης,ένα στο Ρέθυμνο 2001 και ένα στην Ιταλία 2003(Crancona).
Συμμετοχή στο ECO FESTIVAL το 2000 και 2001 με έργο του.
Συμμετοχή το 2002 σε ομαδική έκθεση φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. στην αίθουσα τέχνης «8 δυτικά».
Έχει φιλοτεχνήσει το ταφικό μνημείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό σε συνεργασία με τον γλύπτη και συνεργάτη Παναγή Πασσάντα . Επίσης έχει φιλοτεχνήσει τις προτομές των Θύμιου Ξύδη (αγωνιστής του '21),του Κ.Χριστόπουλου (στρατιώτης στη Κύπρο το 1971),του Δανιήλ Μοναχού στην Περίστα ορεινής Ναυπακτίας,του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Δαμασκηνού στην Δορβιτσά ορεινής Ναυπακτίας.

 

Υπάρχουν αρκετά έργα του σε δημόσιους χώρους, σε ιδιωτικές συλλογές ,κοιμητήρια ,εκκλησίες ,ιδρύματα,κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πάρει μέρος ως συνεργάτης - βοηθός σε έξι συμπόσια γλυπτικής μαζί με γνωστούς και καταξιωμένους γλύπτες όπως ο Χ.Λαζαράκης( συμπόσια Διονύσου, Πειραιά) και ο Κυριάκος Ρόκος (συμπόσια Κατερίνης,Αμαλιάδος,Ερεσού,Άνοιξης).Παράλληλα έχει συμμετάσχει με δικό του έργο στα συμπόσια Άνοιξης,Κρήτης,Crancona. Ζει και εργάζεται στο Γέρακα Αττικής όπου διατηρεί και το εργαστήριο του.